dissabte, 25 d’abril del 2015

Océano África

Xavier Aldekoa
Península
"En Àfrica nunca nada está roto, está esperando a ser reparado". Océano África és un recull d'escrits, d'imatges, més que no pas d'articles, centrats en diferents paisos d'Àfrica, d'un extrem a un altre. Escriptor i periodista, Xavier Aldekoa reflecteix en tots els seus escrits el profund amor i alhora la seva enorme empatia amb el dolor d'un continent tan castigat. Aquest amor i aquesta empatia neixen del profund coneixement que n'ha anat obtenint a força d'anys, de quilòmetres i d'hores i hores de conviure amb els seus habitants des d'una posició de respecte absolut. 
"Ser periodista es una profesión fascinante porque te brinda el privilegio de interesarte por los demás". En la linia del millor Ryszard Kapuscinski, el llibre presenta un paisatge natural però, sobretot, un paisatge humá. Res miloor que aquesta definició: "...cada lugar es su gente, y sólo es posible conocerlo si uno se mezcla con sus habitantes. África no existe, pero sí existen los africanos". És un llibre de viatges que no és un llibre de viatges, sinó de persones. 

5 comentaris:

  1. L'estic començant a llegir. Vaig veure una intervenció del Xavier Aldekoa a TV3 i em va interessar molt. Crec que no em defraudarà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Salvador
      Crec que no, que no et defraudarà; ara, de vegades cal agafar-se per suportar la cruesa del que descriu.

      Elimina
  2. Hola!
    Per un moment penso en Africa i avui que és el dia Internacional de Jazz recordo que John Coltane té un disc amb aquest títol.
    La pel.lícula Sur le chemin de l´école (Camí a l´escola) on nens i nenes de països com Kenya i el Marroc fan proeses per arribar a l´escola i tenir oportunitats.
    La Premi Nobel de la Pau kenyana WANGARI MUTA MAATHAI (1940-2011) defensora dels arbres, entorns degradats i millora de vida.
    En fi, també hi ha coses positives a l´Àfrica, però llegírem el llibre.

    Imm C.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, creo que tens tota la raó. Del llibre, el que més en destaca és la gent, els africans

      Elimina
    2. Hoola!
      Dilluns passat en Màrius Serra va parlar d'Océano África al matí de Catràdio: el periodisme fet literatura.
      A punt de llegir-lo.

      Imma C.

      Elimina