dimarts, 3 de gener del 2012

Tornen els Cinemes Méliès

En aquest cas l'entrada no és sobre una pel.lícula, sinó sobre una notícia relacionada amb una sala de cinema. La notícia, bona notícia, és que els Cinemes Méliès tornen a obrir aquest proper dia 5 de gener. Després que el mes de juny passat un incendi obligués a tancar-les, tornen a obrir de nou, amb fidelitat a la seva aposta pel cinema clàssic i el cinema d'autor contemporani. Justament els Cinemes Méliès era un d'aquests pocs llocs on poder veure aquelles pel.lícules que, al circuit comercial més general, desapareixien massa aviat. A més, segons afirma el seu responsable, Carles Balagué, volen fer una aposta decidida pel cinema documental, del qual el propi Balagué n'és un expert director. Les sales estaran equipades amb nous projectors digitals, mantenint però, un projector de 35 mm. Per a la rentrée es coneixen, de moment, dos títols: Melancolia, de Lars Von Trier i Habemus Papam, de Nanni Moretti.

3 comentaris:

  1. Bona noticia!! Jo et recomano aferrissadament que vagis a veure 'Melancholia' si pots. El pròleg, amb la música de Tristan i Isolda de Wagner és fantàstic i la resta de la pel·lícula és Lars Von Trier 100%. La de 'Habemus Papam' la tinc a la llista de pendents.

    ResponElimina
  2. No he vist, encara, Melancholia, i miraré de seguir el teu consell i veure-la.
    La que sí que he vist és Habemus papam i la veritat és que em va decebre una mica. La crítica en general deia que tenia una mala bava molt subtil, pero de tan subtil jo no li vaig veure enlloc. Tracta la curia romana com si fossin criatures innocents allunyades del món real; només cal llegir el diari i seguir els passos d'en Rouco per veure que, quan volen, no ho estan gens, d'allunyats del món.
    Salut, i bons Reis!!

    ResponElimina
  3. Vaja, jo també havia llegit que era molt crítica. Es veu que el director és un ateu empedernit. Potser ha passat com amb 'Drive' que al crear tanta expectació després no et trobes el que t'havies imaginat. Igualment, li faré un cop d'ull. Que no et portin massa carbó els reis.

    ResponElimina