dijous, 19 de gener del 2012

Drive

Nicolas Winding Refn
El protagonista de la pel.lícula és un mecànic anònim que combina la seva feina amb fer d'especialista per a pel.lícules de Hollywood i que, de tant en tant, es fa un sobresou fent de conductor en atracaments. Coneix una veïna seva i al seu fill, amb els quals estableix una relació afectiva. Un seguit de circumstàncies el porten a participar en un atracament que acaba essent un fracàs.
Ja fa temps que la crítica parla de "Drive" com d'una pel.lícula que acabarà sent de culte, i té tots els números perquè així sigui. Es tracta d'un thriller, d'una pel.lícula d'acció que funciona a velocitat lenta. El personatge, de qui no arribem a saber el nom, ve d'un passat que desconeixem però que ha deixat en ell la seva empremta i acaba desapareixent per l'horitzó, com els herois dels westerns clàssics, com Alan Ladd a Shane o Clint Eastwood a Pale Rider. La pel.lícula tampoc pretén aprofundir en els aspectes psicològics que el mouen; simplement es limita a anar estirant el fil narratiu, amb una distància que fa encara més colpidors els esclats de violència que es van succeïnt. El conductor no té cap pla premeditat; simplement condueix i, a mesura que es va trobant en les diferents situacions, actua. 
I, planant per damunt la història de gàngsters i atracaments, una història d'amor subtil, poètica, tendra i, sobretot, trista.
Sobèrbia l'actuació de l'aparentment inexpressiu Ryan Gosling i de la resta d'actors. Banda sonora magnífica i una posada en escena i un tempo perfectes. Una pel.lícula amb una especial capacitat de seducció.

3 comentaris:

  1. A nosaltres ens va agradar molt (a un més que a les altres, però bé...)! Però estem completament d'acord amb què la interpretació de Ryan Gosling és excel·lent! Tota la interpretació va per dins, és impressionant que sigui capaç d'expressar tantes coses... I la direcció, magnífica, un dels millors aspectes de tot el film!

    ResponElimina
  2. molt d'acord amb la crítica. jo esperava una mica més perquè hi tenia posades moltes expectatives, però tot i així em va agradar. És una pel·lícula que va in crescendo en violència, però no en ritme, cosa molt difícil d'aconseguir avui en dia. Una bona recomanació. Per cert, no podia faltar el teu comentari a la banda sonora, oi? Espectacular.

    ResponElimina
  3. Bon apunt. A mi em va agradar molt aquesta peli.

    ResponElimina