dissabte, 29 de setembre del 2012

El amigo de mi hermana/ Your sister's sister

Lynn Shelton
En Jack i l'Iris són amics; l'Iris havia sortit amb el germà d'en Jack, que fa un any que és mort. D'ençà de la mort del germà, en Jack viu una profunda crisi personal, i l'Iris li cedeix la casa de camp familiar perquè pugui ordenar les seves idees i la seva vida. En Jack accepta la proposta, però quan arriba a la casa es troba Hanna, la germana de l'Iris que, passant també un moment difícil, ha decidit refugiar-se en aquesl isolat indret per encreçar, ella també, la seva vida.
Amb aquesta situació inicial ja ens podem imaginar que l'embolic està servit. Lynn Shelton ha bastit una comèdia fresca i agradable, defugint qualsevol temptació d'ensucrament. Una comèdia en què les dues actrius i l'actor apareixen amb una naturalitat tan gran que aviat sembla que estiguem compartint amb ells els seus dubtes, les seves alegries, les seves inseguretats i el seu amor. Com expliquen ells mateixos, varen tenir prou marge per a construïr els personatges i donar lloc a la improvisació, i això es reflecteix en el resultat final en forma d'espontaneïtat i frescor. Em van agradar especialment les escenes de les dues germanes al llit, de vegades parlant i d'altres en uns silencis d'una enorme expressivitat.
Pel.lícula de baix pressupost, en la qual té un pes important l'entorn natural en què es desenvolupa, l'imponent paisatge dels entorns de Seattle, paisatge fred dominat per l'aigua, els boscos i les bromes.
Una d'aquelles pel.lícules després de les quals surts amb un somriure i la sensació de que t'han ajudat a que tot se't posi bé.

3 comentaris:

  1. Totalment d'acord, Jordi. Una pel·lícula molt espontània i fresca. Es d'agrair aquest tipus de cinema entre tanta pel·lícula amb tants efectes, però buides de sentiments.

    ResponElimina
  2. Ja me l'has venut bé abans, però ara encara m'ha picat més la curiositat. L'apunto a la llista per veure-la tant bon pugui!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan ho hagis fet ja em diràs què. Que vagi bé per Sitges!!

      Elimina